4 december 2020

Digitaal, maar niet minder energiek!

Natuurlijk ziet deze editie er anders uit dan anders, maar ondanks dat ziet alles er naar uit dat deze lustrum editie, in digitale tijden, wederom resulteert in een energieke finale.
Op 4 november selecteerde ons adviesteam de vijf meest kansrijke ideeën uit 25 inzendingen. Vervolgens zijn de vijf genomineerden omringd met de expertise die zij nodig hadden. De kandidaten zijn getraind in krachtige communicatie en via digitale coach sessies werd ingegaan op het verdienmodel van de innovatieve ideeën, verbinding met de maatschappij en de bijdrage aan varkenswelzijn. Samen met onze Varkensland coaches* gingen de finalisten flink de diepte in. Ideeën werden aangescherpt en plannen verbeterd. En ook al biedt een digitale omgeving een andere interactie, de energie en vakkundigheid spatte van de beeldschermen!
Pitches op locatie én een digitale ontknoping
Waar we in voorgaande jaren een bijeenkomst in een theater setting hadden, vindt dit jaar de finale digitaal plaats via een live uitzending op donderdagavond 10 december. In een talkshow setting krijgen de finalisten de kans om jury én kijkers te overtuigen van hun beste idee. De pitches zijn op locatie opgenomen. Ons projectteam reisde af naar de Zaanstreek, Brabant, Twente en de Achterhoek, maakte kennis met de finalisten en schoot corona-proof de pitches. De vijf pitches worden onthuld tijdens de Finale, jij kijkt en stemt toch ook mee?
*Veel dank aan onze Varkensland coaches: Mart Bloemendal, Lianne de Bie, Klaas Visscher, Marrit van Engen, Petra van den Hengel, Michiel Peters, Bart Verhees, Marije Thybaut en Lyanne Flikkenschild!

@