27 november 2020

Volg de online finale van HBIVV live op 10 december

Donderdagavond 10 december 2020 vindt de finale plaats van Het Beste Idee Van Varkensland. De 5 finalisten pitchen hun idee voor een deskundige jury. Marc van de Meent, Daan Smits, Ivo van Dijk, het duo Mieke van Hersel en Mieke Vlemminx en het viertal August Offenberg, Rob Nieuwenhuis, Otto Offenberg en Jeroen Koks nemen het tijdens de online finale tegen elkaar op. De winnaar van de titel Het Beste Idee Van Varkensland krijgt ondersteuning om het idee tot verdere realisatie te brengen. Voor de overige finalisten stelt de organisatie expert vouchers beschikbaar. Varkenshouders, dierenartsen, studenten, adviseurs, politici, journalisten, leveranciers en andere geïnteresseerden in de varkenshouderij zijn van harte uitgenodigd voor deze inspirerende en interactieve online avond.

Digitale ontknoping
Op 10 december vindt de finale digitaal plaats via een live webstream. Voor de kijkers is het tijdens de uitzending mogelijk om via whatsapp vragen te stellen aan de finalisten en kenbaar te maken wie ‘Het Beste Idee’ heeft. Het programma start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur.
Aanmelden voor de uitzending kan alvast, via dit formulier.

Vakjury
Tijdens dit belangrijkste event van het jaar voor de varkenshouderij kiest een vakjury de winnaar. De jury beoordeelt de ideeën op de mate waarin de Nederlandse varkenshouderij een toekomstgerichte en positieve impuls krijgt. Onder andere de mate van vernieuwing, het verdienmodel, de bijdrage aan het dierenwelzijn en verbinding met de maatschappij worden meegenomen in de beoordeling. De vakjury bestaat uit de volgende deskundigen:
Gerard van Eijden – varkensarts
Maron van de Plas – varkensboerin en productontwikkelaar food
Marijn Graf – beleidsmedewerker ministerie van LNV
Theo Duteweerd – directeur Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV)
Ruud Pothoven – winnaar Het Beste Idee van Varkensland 2019

Meer lezen over de ideeën van de finalisten? Klik hier.

uitnodiging finale 10 december

@