18 februari 2020

Zoektocht naar goede ideeën voor Varkensland!

De zoektocht naar ideeën voor Het Beste Idee van Varkensland is officieel van start. Vanaf 18 februari kan iedereen met een goed idee voor de varkenshouderij zich melden via de website van de organisatie. De vijf beste ideeën verdienen een plek in de finale en maken kans op extra aandacht en een bijdrage om de eerste stap te maken tot realisatie van het idee.

De organisatie roept varkenshouders, dierenartsen, studenten, sectorpartners en andere ondernemers met een toekomstgericht idee, plan of concept op zich voor 30 maart te melden. De ervaring uit voorgaande jaren leert dat zowel ideeën en toepassingen van binnen als buiten de sector voor innovatieve oplossingen kunnen zorgen. Het Beste Idee van Varkensland viert in 2020 haar eerste lustrum. Deze jaarlijkse contest weet elk jaar meer varkenshouders en sectorgenoten te mobiliseren, waarmee het bereik en de impact toeneemt. Wederom hoopt de organisatie op een mooi aantal inzendingen met innovatieve ideeën voor de varkenshouderij.

Masterclass voor de finalisten
In april verdiept een onafhankelijk adviesteam zich in de ingezonden ideeën en bepaalt welke vijf plannen doorgaan naar de finale. Dit team bestaat uit Bart Verhees (POV), Marije Thybaut (VKON), Klaas Visscher (Coöperatie Varkensartsen), Mart Bloemendal (Rabobank) en Lianne de Bie (SFYN Nederland). Samen met dit team van deskundigen en Kennispoort Regio Zwolle helpt de organisatie de finalisten bij het verder ontwikkelen van het idee. Tijdens een Masterclass leren de finalisten het idee in een businessmodel vorm te geven en bereiden zij zich voor op hun pitch voor de Varkensland finale op 13 mei 2020 in Ede.

Dien je idee in!
Ben of ken je de Willy-wortel, vakman of pionier met een idee voor de varkenshouderij? Maak je idee dan vóór 30 maart 2020 kenbaar en wie weet wordt het idee een stap verder geholpen bij de ontwikkeling. Zolang het idee nog niet op de markt is en bijdraagt aan het imago van de sector, meer dierenwelzijn of het werkplezier van de varkenshouder is geen idee te gek! Ook vind je op de website het verhaal van de winnaars en finalisten van de afgelopen vier jaren.


@