24 november 2021

Livestream: finale innovatiewedstrijd Het Beste Idee Van Varkensland

Op 9 december pitchen de finalisten van Het Beste Idee Van Varkensland hun idee voor een deskundige vakjury en een online publiek van ondernemers, experts en overige geïnteresseerden.

Wie heeft het meest innovatieve idee om de varkenssector een positieve en toekomstgerichte impuls te geven en wint daarmee de titel ‘Het Beste Idee Van Varkensland 2021’?

Zes finalisten

De finalisten en hun inzending zijn: Kirsten van Hees en Joost Thijssen (Inzicht in darmgezondheid); Coen en Marlijn van Gorp (Koken voor blije varkens); Marrit van Engen (Stalklimaat trimmen); Eelco van de Hoef, Wilko Hendriks, Rikjan Schuttevaar (Happy Feeder i.c.m. Agrumix Wroetstimulans); Ralf Theelen (De SFP brandklep).

Wildcard studenten

Als zesde finalist is daar nog een studententeam bij gekomen. Studenten van Aeres Barneveld, Yuverta Boxtel en Faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht bedachten tijdens de Varkensland Studentenchallenge 2021 een onderhuidse chip met gps-tracking. Met dat idee bemachtigden Dave Meijerink, Rick Nijdam, Cas van Zutphen, Harm van Bommel, Anouk Stoverink, Lieke Braam en Dirk van der Wielen een wildcard voor de finale op donderdagavond 9 december.

Vakjury

Samen met het publiek kiest een vakjury de winnaar. De vakjury bestaat dit jaar uit:

  • Tim van de Mark – Varkenshouder en bestuurder NAJK (Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt)
  • Froukje Kooter – Projectleider bij Kipster en lid Jong RDA (Raad voor Dieraangelegenheden)
  • Karien Koenders – Dierenarts bij Dierenartsenpraktijk Lintjeshof en winnaar van de Europese PRRS Research Award 2021 van Boehringer Ingelheim
  • Marko Ruis – Docent-onderzoeker dierenwelzijn Wageningen Universiteit en Hogeschool VHL
  • Jeroen Koks – Mede-oprichter Zonvarken, winnaar HBIVV 2020

Stem publiek

Via een livestream vanuit theater Markant in Uden kunnen varkenshouders, dierenartsen, studenten, adviseurs, politici, journalisten, leveranciers en anderen geïnteresseerden in de varkenshouderij vanuit heel Nederland thuis meekijken. Na elke pitch krijgt de vakjury en het online publiek de tijd om live via de chat vragen te stellen aan de finalist. Vervolgens is het aan de vakjury en de kijkers om hun stem uit te brengen. Welk idee is het meest kansrijk en wint Het Beste Idee Van Varkensland 2021? Meld je aan voor deze interactieve livestream en breng jouw stem uit! Het programma start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Aanmelden kan via www.hetbesteideevanvarkensland.nl/finale


@