12 oktober 2020

Innovaties gezocht voor varkensland

Het Beste Idee van Varkensland heeft al zo’n 20 varkenshouders, dierenartsen en adviseurs geïnspireerd tot het indienen van een idee hoe de varkenshouderij zich kan verbeteren of toekomstproof kan maken. De verscheidenheid van plannen, toepassingen en innovaties die zijn binnengekomen, passen goed bij de positieve schwung die het project wil bereiken in de varkenshouderij. Mensen kunnen nog tot 1 november hun hun idee indienen.

De voorwaarden zijn: het idee is nog niet op de Nederlandse markt, draagt bij aan het werkplezier van de varkenshouder of helpt om de trots op het vak en de sector te vergroten.

Uit alle inzendingen selecteert een commissie vijf inzendingen die tijdens de finale op 10 december hun idee mogen pitchen voor een deskundige jury. Het winnende idee wordt in contact gebracht met mensen en organisaties die helpen het plan gestalte te geven. Vanwege de corona-maatregelen is de finale verplaatst naar een online bijeenkomst op 10 december. Ideeën voor de innovatiewedstrijd van dit jaar kunnen nog tot uiterlijk 1 november ingediend worden via onze website.


@