28 mei 2019

Vanavond: de ontknoping van HBIVV 2019!

Wie heeft Het Beste Idee van Varkensland 2019? Vanavond is het zover! Om half 8 start het officiële avondprogramma voor de Finale van de vierde editie van HBIVV. De avond vindt plaats bij Akoesticum in Ede en is gratis toegankelijk voor varkenshouders en studenten. De teller staat inmiddels op ruim 140 aanmeldingen, aanmelden voor de avond is nog steeds mogelijk!

De voorbereidingen voor deze vierde editie startten in januari van dit jaar. Een bevlogen en divers team trapte op 29 januari officieel de 2019-editie Het Beste Idee van Varkensland af. Vervolgens bepaalde een stemming onder varkenshouders hét centrale thema: dierenwelzijn. Zesentwintig ideeën meldden zich, waarna een onafhankelijke jury begin april de vijf finalisten selecteerde. Voor hen stond in mei een Varkensland Masterclass op het programma, om zich goed voor te bereiden op de Grande Finale op dinsdagavond 28 mei.

Behalve de pitches en prijsuitreiking van Het Beste Idee van Varkensland biedt het avondprogramma een tweetal inspirerende sprekers. Een kleine wijziging in het programma: Lieke Hendrix neemt de plaats in van Hugo van Kasteel. Lieke Hendrix is Directeur Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Na Lieke’s presentatie volgt de beschouwing van Kasper Bekker over de relatie tussen boeren, beesten en burgers. Na de pauze is het tijd voor de pitches van de finalisten van HBIVV!

Welke innovatieve ideeën brengen de vijf finalisten vanavond ten gehore? Zie hierboven voor een voorproefje.

De finalisten van Het Beste Idee van Varkensland 2019! Vlnr: Yke Roelevink, Wilfred Markvoort, Ruud Pothoven, Luuk Winkelmolen, Ben Bruurs, Rainier van Gelderen (niet op foto: Erik Stegink).


@