7 september 2021

HBIVV is weer van start én verwelkomt nieuwe partners

De zesde editie van ‘Het Beste Idee van Varkensland’ gaat weer van start. Met twee nieuwe partners. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), mengvoederproducent CAV Den Ham en hogeschool HAS in Den Bosch hebben zich achter de zesde editie van deze innovatiewedstrijd geschaard. ‘Het Beste Idee’ daagt varkenshouders uit om innovatieve, gekke, radicale en onverwachte ideeën voor de varkenshouderij te bedenken, uit te werken en te implementeren.

‘Het Beste Idee’ faciliteert varkenshouders en andere ondernemers uit de agro- en food sector bij het realiseren van hun idee. “De aanpak van Het Beste Idee van Varkensland kenmerkt zich door een betrokken samenwerking tussen relevante partners”, aldus projectleider Ellen de Lange. “Met deze competitie proberen we innovatie in de varkenshouderij te stimuleren en mensen met goede ideeën te introduceren bij het bedrijfsleven.”

“Het mooie van de Varkensland aanpak is dat partijen binnen de keten samenwerken. En die alliantie wordt elk jaar breder. Wij zijn erg blij dat naast de partners van vorige jaar, Provincie Overijssel, het ministerie van LNV, LTO Noord, POV, Kennispoort Regio Zwolle, Rabobank, Privon, Aeres en De Heus dit jaar ook COV, CAV Den Ham en HAS Hogeschool zich geschaard hebben achter deze wedstrijd. Uiteraard zijn ook de initiatiefnemers Coöperatie Varkensartsen en VKON trots op deze aanvulling. Want dankzij nieuwe partners krijgt de jaarlijkse contest steeds meer impact in de varkenssector,” aldus Ellen de Lange.

De aftrap voor de landelijke contest staat gepland op 14 september 2021.


@