STUDENTENCHALLENGE

De jeugd heeft de toekomst! Vanuit dit motto stellen de organisatoren van HBIVV een ticket voor de finale van HBIVV beschikbaar voor het beste studententeam van 2022.

De wildcard biedt studenten een plek op het podium tijdens de finale en extra ondersteuning in kennis en geld bij het uitwerken van hun plan.

De studentenchallenge 2021 vond woensdag 17 november 2021 plaats bij Yuverta MBO in Boxtel. In totaal 55 studenten en hun begeleiders kwamen naar het Brabantse Boxtel om ’s morgens te luisteren naar sprekers uit het werkveld.

Annelies Buijtels (POV) belichtte trends in de varkenshouderij en ging in op de vraag ‘wat past bij jou in de toekomst’. René Veldman haakte daar als Rabobank-sectormanager Food & Agri op in door het ondernemerschap en de markt van vlees en concepten te belichten. Slimme technologieën worden daarbij ook steeds vaker toegepast. Harm van der Zanden van DLV Advies/Connecting Agri & Food lichtte de ontwikkelingen op dat gebied toe. Maron van de Plas nam de studenten mee in hoe een verhaal te delen met de buitenwereld en hoe die ontwikkeling bij haar zelf als vloggende varkensboerin is gegaan.

Na de middag moesten de studenten zelf aan de bak. Brainstormen, maar vooral ‘out of the box’- denken. Dat deden ze in groepen op basis van zes uiteenlopende thema’s. Twee ideeën vertoonden zoveel raakvlakken dat de jury beide groepen samenvoegde en deze beloonde met de ‘wildcard’ voor de finale van Het Beste Idee van Varkensland.

Dave Meijerink, Rick Nijdam en Anouk Stoverink van Aeres Barneveld, Cas van Zutphen en Harm van Bommel van Yuverta Boxtel en Lieke Braam en Dirk van der Wielen van Faculteit Diergeneeskunde werkten met hulp van experts hun idee van de GPS chip verder uit. Het uitgewerkte plan presenteerden zij 9 december tijdens de finale.


@