Dit jaar zal op 16 mei 2018 na het succes van vorige edities “Het beste idee van varkensland” plaatsvinden in het theater van Holten. De beste ideeën voor de sector krijgen een podium aangeboden en zullen geholpen worden bij verdere realisatie. Om een plek op het podium te bemachtigen kunnen goede ideeën vanaf nu worden aangemeld via onze website. Heine Knoop, een van de organisatoren vertelt: ‘Nieuw dit jaar is dat er ook vraagstukken kunnen worden aangeleverd. Loopt u tegen een probleem aan in de varkenssector en bent u op zoek naar een oplossing? Lever dan uw vraagstuk aan’. De inschrijving sluit op maandag 9 april 2018.

Inspireren en enthousiasmeren

De snelle ontwikkelingen in de sector maken het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. Kennis delen, elkaar inspireren en enthousiasmeren is het doel van “Het beste idee van varkensland!”. De organisatoren, bestaande uit VKON en Coöperatie Varkensartsen, zijn van mening dat het een sector is om trots op te zijn. De provincie Overijssel ondersteunt dit initiatief. “Het beste idee van varkensland” is het moment om kennis, trots en mogelijkheden met elkaar te delen.

Geen idee is te gek

De ervaring leert dat zowel ideeën en toepassingen binnen als buiten de sector voor innovatieve oplossingen kunnen zorgen. Heine Knoop: ‘We vinden het erg belangrijk dat inschrijvers geen drempel zien om ideeën en vraagstukken aan te leveren. Voor ons is geen idee te gek en er zijn geen rare vraagstukken!’ Een selectie van de vijf beste ideeën krijgt het podium aangeboden en de kans om de sector op de hoogte te brengen van de mogelijkheden. Deze vijf worden ook geholpen door de organisatoren om de eerste stappen te zetten tot het uitwerken van het idee! Goede vraagstukken zouden als brainstormmateriaal gebruikt kunnen gaan worden bij bijeenkomsten! Maar dit is natuurlijk in overleg met de inzender.