De afgelopen jaren heeft HBIVV haar doelstellingen verbreed, om zo ook de jonge(re) generatie te betrekken en te mobiliseren om actief na te denken over de toekomst van de varkenshouderij. De eerste studentenchallenge is een feit, daarnaast is SFYN Nederland bezig met een actueel vraagstuk in de varkenshouderij. In 2020 betrekt HBIVV voor het eerst de allerkleinsten door middel van een kleurplatenactie. Alles over Varkensland Jong lees je op deze pagina!

varkensland kids

Varkensland kids

De jeugd heeft de toekomst en daarom wordt in editie 2020 Varkensland kids geïntroduceerd. In de zomer van 2020 is een kleurplatenactie gehouden waarmee leuke prijzen te winnen waren. Op deze manier wil Het Beste Idee kinderen al op jonge leeftijd kennis laten maken met de varkenshouderij.

Studentenchallenge

De jeugd heeft de toekomst! Vanuit dit motto stellen de organisatoren van HBIVV een ticket voor de finale van HBIVV beschikbaar voor het beste studententeam van 2019/2020. In samenwerking met Stichting Privon en Aeres organiseerde HBIVV op 27 november jl. een studentenchallenge voor alle MBO en HBO varkenshouderij studenten.

SFYN academie

In 2020 werkt HBIVV samen met SFYN Nederland aan een imago vraagstuk in de varkenshouderij. Met de huidige maatschappelijke en ecologische uitdagingen op het vizier, ligt er bij de varkenssector een grote druk om te veranderen.


@