HBIVV stimuleert innovatie vanuit de praktijk

Het Beste Idee Van Varkensland (HBIVV) houdt in wat de titel zegt: een idee of innovatie presenteren waarmee de varkenshouderij zich over de gehele breedte kan verbeteren. Naast het verduurzamen van de Nederlandse varkenssector beoogt HBIVV ook nadrukkelijk om het publiek te informeren over de ontwikkelingen binnen de sector. Zo laat de sector de maatschappij zien wat de waarde is van de Nederlandse varkenshouderij en dat de sector veel meer omvat dan enkel het produceren van een goed en gezond stukje varkensvlees. Samen met stakeholders zet HBIVV zich in voor een duurzame varkenshouderij, met gezonde dieren en een eerlijke prijs voor een ieder binnen de keten. 

Wildcard voor studenten

In samenwerking met Aeres organiseert HBIVV dit jaar een challenge voor alle varkenshouderij studenten. Begin oktober – tijdens het Aeres symposium ‘De Hamvraag: wat wordt de toekomst in de varkenshouderij’ – werd de wildcard voor studenten gelanceerd. De wildcard biedt studenten een finale-plek op het HBIVV podium én een geldbedrag van 500 euro!

Studenten challenge: 27 november 2019

Heb jij een goed idee voor de Nederlandse varkenshouderij? Wil je samen met experts van binnen en buiten de sector werken aan oplossingen die er echt toe doen? Kom dan op woensdagmiddag 27 november naar Dronten voor de studenten challenge en bedenk samen met mede studenten en collega’s goede plannen voor Varkensland. Tijdens deze middag ga je sámen met sectorgenoten aan de slag om ideeën te bedenken en te verbeteren. Ondernemers uit de praktijk geven daarbij adviezen en ondersteuning. Aan het einde van de dag vindt de uitreiking plaats en weten we welk studententeam de Wildcard bemachtigd.

Nu al een goed idee dat je wilt delen? Laat je horen via onderstaand formulier. Ook als je op een andere manier betrokken wilt zijn bij HBIVV horen we graag van je!

Ik heb een idee voor Het Beste Idee van Varkensland 2020Ik wil als adviseur meedenken met de Varkensland studenten challengeIk wil tijdens de HBIVV Finale helpen in de organisatie