Hieronder kunt u de informatie over alle vijf de panelleden vinden.

Harry Brummelhuis

Mijn naam is Harrie Brummelhuis geb. 28-12-1952 getrouwd met Josephien. We hebben 1 dochter en 2 zonen. Van 1973 t/m 1975 gewerkt bij het basis fofbedrijf van Cofok te Oosterhout (GLD). Eind 1975 in Maatschap met Oom als sub-fokbedrijf voor Cofok’ gestart met 60 zeugen, 2 beren en 300 opfok-zeugen (en 20 melkkoeien). In 1980 gingen de koeien weg, zijn we verder uitgebreid met de varkens-houderij. Sinds 2011 in maatschap met zoon Jarno, inmiddels uitgebreid tot 550 zeugen, met vrijloop-kraamopfokstal, 2200 opfok/ vleesvarkens-plaatsen.

Nieske Neimeijer 

Even voorstellen, ik ben Nieske Neimeijer, 33 jaar, moeder van een zoontje van ruim 2,5 jaar en getrouwd met Jeroen Neimeijer. Sinds 2012 hebben wij samen het ouderlijk bedrijf van Jeroen zijn ouders overgenomen en het omgeschakeld tot een biologische varkenshouderij. Samen met onze medewerkster Danielle, mag ik de dagelijkse bedrijfsvoering op mij nemen. Bewegingsvrijheid en ruimte, het gebruik van stro en het feit dat de dieren naar buiten kunnen maken dat ik met plezier en trots varkens houdt. Onze drive is een zo mooi mogelijk vleesvarken groot brengen op een zo natuurlijk mogelijke manier. Sinds we vorig jaar gestart zijn met de eigen verkoop van ons eigen vlees, krijgen we niet alleen waardering in de vorm van geld, maar ook de waardering van consumenten dat ze ons vlees erg smakelijk vinden. Zelfs mensen die al jaren geen varkensvlees meer gegeten hebben. Dat maakt ons trots.  

Komende jaren is onze ambitie om de dieren nog natuurlijker te houden en meer gebruik te maken van wat de natuur ons te bieden heeft. Dit in de vorm van een voedselbos voor varkens. Het idee van Varkensland 2016.  

Johan Hulzing

Mijn naam is Johan Hulzing en ik ben in 1995 afgestudeerd. Na mijn afstuderen ben ik direct gaan werken in loondienst bij Dierenartsenpraktijk Nistelrode (Noord-Brabant). Dit was een gemengde praktijk met Gezelschapsdieren, Rundvee, Varkens en Pluimvee.

In loondienst was ik verantwoordelijk voor de Gezelschapsdieren en was de tweede man voor de varkens.

Na 3 jaar in loondienst te hebben gewerkt ben ik in de maatschap toegetreden en begon mezelf te ontwikkelen tot een volwaardig en gewaardeerd gecertificeerd varkensdierenarts.

Na het ziek worden van twee van mijn collega’s heb ik in 2003 besloten om zelfstandig door te gaan als varkensdierenarts in Heesch waar ik ook woonachtig ben, onder de naam Dierenartsenpraktijk Bernheze.

In de 13 jaren dat ik werkzaam ben in de varkenshouderij heb ik mezelf ontplooid als een landelijk werkende varkensdierenarts met een ruim netwerk. Het afgelopen jaar is er een samenwerkingsverband ontstaan tussen mij en de collega’s van VATS. Wij delen dezelfde toekomstvisie en hanteren vaak dezelfde werkwijze. Daarnaast wonen de ouders van Valentijn in Heesch en mijn roots liggen in het oosten. Hoe mooi kan het leven zijn!  

Tenslotte ben ik in 2016 toegetreden tot het bestuur van de Vakgroep Varkensgezondheid van de KNMvD en ik hoop dat mijn passie en gedrevenheid naast het positieve effect op mijn bedrijven tevens een succes mag zijn voor de varkenssector .

 Jurgen Neimeijer 

Jurgen Neimeijer, werkt bij provincie Overijssel  aan de verduurzaming van de Agro&Food sector. Samen met collega’s stimuleert hij Agro&Food-ondernemers om mee te gaan in de verduurzaming. De provincie ondersteunt met kennis, netwerk, onderzoek en financiering.

Jurgen werkt ruim 10 jaar op het vlak van Agro&Food en plattelandsontwikkeling vanuit verschillende rollen. Vorig jaar was hij al jurylid bij “Het beste idee van varkensland 2016” deze ervaring komt vanavond goed van pas.

Johanna Fink-Gremmels

Dierenarts en emeritus hoogleraar en was hoofd van de afdeling Veterinaire farmacologie, farmacotherapie en toxicologie van de faculteit der Diergeneeskunde in Utrecht. Ze zet haar werk voort als consultant voor voedselveiligheidsautoriteiten in de gehele wereld en zet zich in voor een duurzaam landbouwbeleid met natuurlijke middelen.