Het Beste Idee Van Varkensland is ontstaan tijdens een wilde brainstormsessie uit enthousiasme voor de sector. Ons doel is om een laagdrempelig en onafhankelijk evenement te organiseren, dat anders is dan de bestaande evenementen voor varkenshouders. Een moment om met mensen uit de sector in gesprek te komen en elkaar te inspireren door hun kijk op de sector te delen. Het beste idee van varkensland is een avond om kennis, trots en mogelijkheden met elkaar te bespreken. Het is een uniek evenement geworden, dat sinds de eerste editie in 2016 jaarlijks een vervolg krijgt!

‘Het Beste Idee Van Varkensland’ is in 2016 geïnitieerd door VKON en Coöperatie VARKENSARTSEN en ondersteund door de Provincie Overijssel. In samenwerking met LTO Noord, de POV, Rabobank, Kennispoort regio Zwolle en de Provincie Overijssel wordt Het Beste Idee Van Varkensland in 2019 verder uitgebouwd, zodat HBIVV een nog grotere, landelijke impact heeft in de varkenshouderij.

De organisatie en coordinatie van Het Beste Idee van Varkensland is in handen van Heine Knoop, Marije Thybaut en Ellen de Lange van VKON. Hierbij werken zij samen met een divers en onafhankelijk team van adviseurs:
– Ruth van der Haar – Varkenshouder & Nuffield Scholarship 2019
– Mart Bloemendal – Sectorspecialist Varkenshouderij Rabobank
– Herbert Oldehinkel – De Erfontwikkelaar & varkenshouder
– Esther Reinders – Communicatie – Projecten LTO Noord
– Linda Janssen – Voorzitter POV
– Erwin Gevers – Communicatie – Move2Market
– Valentijn Thuring – Dierenarts Coöperatie VARKENSARTSEN

 

vlnr: Herbert Oldehinkel, Erwin Gevers, Ellen de Lange, Ruth van der Haar, Michiel Vreriks, Mart Bloemendal, Valentijn Thuring, Heine Knoop & Esther Reinders