19 februari 2021

Online Varkensland Praat: boer & burger Por-k-taal

Op maandagavond 1 maart 2021 is het tijd voor een uurtje varkenspraat tijdens VKON’s Por-k-taal. Deze editie staat de verbinding tussen consument en boer centraal. Hoe ga je als varkenshouder om met (kritische) vragen van niet-agrariërs? Hoe vind je als boeren en burgers elkaar en waar houdt de verantwoordelijkheid van de boer eigenlijk op en waar begint die van de burger?
Als boeren en burgers elkaar niet zien en niet écht spreken, dan hebben burgers geen idee hebben wat een varkensbedrijf allemaal omvat en voor welke beslissingen varkenshouders dagelijks staan. “Onbekend maakt onbemind” is het spreekwoord dat hier op z’n plaats lijkt. Het afgelopen jaar hebben we samen met de SFYN Academie gewerkt aan dit vraagstuk. Hoe kun je als boer én burger zorgen voor méér wederzijds respect, waardering, inlevingsvermogen en begrip met betrekking tot het houden van varkens? Dit is het centrale thema van deze Por-k-taal editie. De SFYN Academie vertelt over de door hen ontwikkelde tool: de Gespreksstarter. Dit spel is een toegankelijk, praktisch en schaalbaar middel geworden om boeren en burgers met elkaar in gesprek te laten gaan op en rondom het boerenerf.
Kom je ook en praat je op maandagavond 1 maart mee?
In gesprek met:
– Marrit Schakel // SFYN Academie 2020
– Ellen de Lange // Het Beste Idee van Varkensland
Deze, alweer derde, editie wordt georganiseerd in samenwerking met VKON en SFYN Nederland. Meer lezen over de gespreksstarter via deze link.
Aanmelden voor het Por-k-taal kan HIER.

@