Inschrijving gesloten, vijf finalisten volgende week bekend!

Vandaag -2 april 2019- sloot de inzendtermijn voor Het Beste Idee van Varkensland. Varkenshouders, dierenartsen, studenten, sectorpartners; iedereen met een goed idee of innovatief plan rondom dierenwelzijn had afgelopen maand de tijd om hun idee kenbaar te maken. Morgen komt onze onafhankelijke jury bijeen om de vijf finalisten voor ‘Het Beste Idee’ te selecteren. Met iedereen die een idee heeft ingediend, wordt persoonlijk contact opgenomen. Op 9 april maken we de vijf finalisten bekend!

Jury overleg op 3 april 2019

Het selecteren van de meest kansrijke ideeën wordt een uitdagende klus voor onze vijfkoppige jury. Mart Bloemendal, Valentijn Thuring, Herbert Oldehinkel, Ruth van der Haar en Linda Jansen komen morgen bijeen op ons kantoor in Den Ham om te bepalen wie meedingt naar de titel ‘Het Beste Idee van Varkensland 2019’. Vijfentwintig ideeën hebben zich gemeld. Onder de inzendingen bevindt zich een breed scala van vernieuwende plannen voor de Nederlandse varkenshouderij. De inzendingen worden beoordeeld op de mate waarin het idee bijdraagt aan dierenwelzijn, het werkplezier van de veehouder en openheid in de varkenshouderij. Ook wordt gekeken in hoeverre het idee aansluit bij een sectorbrede behoefte en het innovatieve karakter van het plan. De vijf finalisten krijgen een plek op het podium van Het Beste Idee van Varkensland, op 28 mei in Akoesticum in Ede. Voor de winnaar wordt een voucher beschikbaar gesteld om het idee tot verdere realisatie te brengen.

Masterclass voor vijf finalisten

In aanloop naar de finale worden de vijf finalisten actief ondersteund. Samen met een team van onafhankelijk deskundigen helpen wij bij het verder ontwikkelen van het idee. Ook volgen de vijf kandidaten een ‘Masterclass Innovatie’ en worden zij getraind in presentatie skills. Tijdens deze Masterclass, op 8 mei 2019 in Hengelo, leren zij het idee in een businessmodel vorm te geven. Ondernemers uit de praktijk geven daarbij adviezen en ondersteuning. Alles is erop gericht om de varkenshouderij te bewegen om kansrijke concepten en ideeën te ontwikkelen.