De personen achter de pitches

Tijdens het 2e deel van de avond worden innovatieve ideeën gepitched. Aansluitend zal door de zaal en door een deskundige jury de pitches worden beoordeeld. De beste ideeën worden ondersteund bij verdere realisatie. Hieronder kunt u alvast een korte introductie van de personen lezen.

De pitches:

1.    Yvonne Verbeek – ‘fair trade in Nederland’
2.    Anette van der Aa – beslisboom euthanasie
3.    Leerlingen technasium Stellingwerf college – ‘Zelfontworpen varkensspeeltjes’
4.    Gerbenden Besten – ‘Onderhuidse sensor voor zeugen’
5.    Anton Meijerink – ‘Het wandelkraamhok’       

Anette van der Aa (pitch)

Als dierenarts is het mijn passie om een bijdrage te leveren aan initiatieven. Deze initiatieven kunnen voor zowel dieren als mensen veel kunnen betekenen. Daarbij staat een respectvolle omgang met dier en mens voorop. Dit heb ik tijdens mij praktijkervaring in het binnen- en buitenland in veelvoudige wijze kunnen toepassen. Zowel als practicus maar ook als toezichthouder. Het motiveren van mensen om op een respectvolle manier met dieren, hun gezondheid en met elkaar om te gaan vind ik belangrijk. Dit kon ik als docent aan de faculteit diergeneeskunde te Utrecht en als adviseur in het kwaliteitsmanagement vorm geven. In mijn huidige functie als praktijk coördinator bij Anoxia B.V. heb ik opnieuw de kans gekregen mij voor mens en dier in te zetten. Het thema dat in mijn ogen zowel voor het welzijn van dieren en de mensen die hun verzorgen belangrijk is; Euthanasie.

Yvonne Verbeek (pitch)

Ik ben Yvonne Verbeek-Schilder. Ik heb in Leiden Bio-farmaceutische wetenschappen gestudeerd, met als afstudeerrichting Farmacognosie (natuurstoffen als basis voor geneesmiddelen). Ik ben gepromoveerd op moleculaire biologie van natuurstoffen in Wenen, Oostenrijk. Daarna heb ik vijf jaar gewerkt als senior researcher Life Sciences bij FrieslandCampina in Deventer, en sinds bijna vier jaar werk ik als R&D officer bij Dopharma, waar ik me bezig hou met het ontwikkelen van producten op natuurlijke basis om het antibiotica-gebruik in de intensieve veehouderij te kunnen verminderen. Hiervoor besteed ik de helft van mijn tijd aan de Hogeschool Utrecht.
Mijn ouders hadden een dierenartsenpraktijk en mijn beide grootouders waren melkveehouders. Mijn ene opa had daarbij schapen en mestvarkens. Van mijn ooms heb ik leren melken, met de hand en met de machine.

Ik heb een grote interesse in en affiniteit met de veehouderij en ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen en onderzoek.

Gerben den Besten (pitch)

In het dagelijks leven ben ik Industrieel ontwerper, projectcoördinator en mede-oprichter van het bedrijf Factic B.V. Ons team is gevestigd in Enschede en bied een ontwikkelservice aan voor partijen die een High Tech product willen ontwikkelen. Daarbij zijn we gespecialiseerd in systeemontwerp, elektronica en software. Binnen de veeteelt branche zijn we met name actief met de ontwikkeling van sensoren voor het meten aan dieren.”

Anton Meijerink (pitch)

Ik ben Anton Meijerink 69 jaar en woon in Almelo. Ik heb altijd in de land-tuin-en recreatie gewerkt en heb in de jaren 80 een losloop kraamhok ontwikkeld: ENKOMI.