Op woensdagavond 16 mei 2018 zal ‘Het beste idee van varkensland’ plaatsvinden in het theater van Holten. Aan het begin van de avond zullen inspirerende sprekers u meenemen in het verhaal over hun eigen ervaringen in de sector.

Eén van die sprekers is Tijs Tobias, dierenarts, Europees specialist varkensgezondheidszorg en docent/onderzoeker aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Tijs heeft, samen met de ‘regiegroep beslisondersteuner’, de prijswinnaar van vorig jaar, Anette van der Aa, geholpen om de beslisondersteuner wetenschappelijk, diergeneeskundig en praktisch te toetsen en deze praktijkrijp te maken.

In 2017 won Anette van der Aa met haar idee over de beslisondersteuner voor euthanasie van biggen ‘het beste idee van Varkensland 2017’. Tijdens mijn presentatie zal ik vertellen over hoe de beslisondersteuner is omarmd door ‘de regiegroep beslisondersteuner’ en is doorontwikkeld, uitgetest door dierenartsen en veehouders en geëvolueerd tot een bruikbaar hulpmiddel op varkensbedrijven. Ik zal onze visie schetsen hoe de beslisondersteuner past binnen een zorgvuldige zorg voor dieren op het bedrijf, en hoe je hiermee vorm geeft aan een de wettelijke eisen. Ik zal vertellen over de gebruikservaringen en over hoe je de beslisondersteuner kan gebruiken. Tevens zal ik een tip van de sluier geven over het vervolg….

In aanloop naar Het beste idee van varkensland zullen we ook de andere sprekers en pitches bekend maken. Houdt onze website en Facebookpagina daarom goed in de gaten!